Tablets

Geplaatst op: 21-01-2013

De ontwikkelingen op het technologische gebied lijken nog lang niet gestopt te zijn. Na de computers kwam er namelijk al steeds meer vraag naar kleinere draagbare computers. Dit werden de laptops. Na een aantal jaar kwamen er echter weer steeds meer nieuwe eisen en wensen voor bij de consumenten. Zo bleek een laptop voor vele namelijk nog te groot en te zwaar te zijn voor sommige om hem mee te nemen. Daarom zijn er speciale tablets ontwikkeld die aan deze behoeftes voldoen. Het grootste verschil van een tablet met een laptop is het ontbreken van een toetsenbord. Daarnaast zijn de tablets veelal met een aanraakscherm voorzien, waardoor gebruikers de tablet kunnen bedienen door middel van hun vingers. De tablets worden steeds populairder, waardoor er ook steeds meer varianten komen, met verschillende besturingssystemen.

De populairste tablets

Er zijn veel verschillende soorten tablets, maar de meest bekende merken zijn toch wel Apple en Samsung. Apple is in 2010 echt begonnen met het lanceren van hun populaire iPad. Deze tablets hebben hun Apples eigen besturingssysteem, namelijk iOS. Dit systeem heeft een hoog gebruiksgemak en is hierdoor ook ontzettend populair bij veel consumenten. Daar komt ook nog bij kijken dat er een goede verbinding mogelijk is met de iPhone en de iMac. Door deze verbinding biedt een product van Apple je veel mogelijkheden. Van de iPad zijn nu al vier generaties uitgebracht. De tablets van Samsung draaien vooral op een Android besturingssysteem, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van de nieuwe Windows 8. De bekendste Samsung tablet is de Galaxy Tab. Hier zijn dan ook al meerdere generaties van uitgebracht. Naast deze twee merken zijn er ook nog diverse andere merken die goede tablets aanbieden, zoals Sony, Google, Asus, Blackberry en Acer.

Tablet-gerelateerde artikelen

Aangezien tablets steeds populairder worden, zijn er ook diverse artikelen ontworpen die een meerwaarde kunnen creëren. Denk hierbij aan een apart toetsenbord, zodat het typen gemakkelijker wordt. Ook zijn er diverse beschermingshoesjes, die ervoor zorgen dat de tablet niet beschadigt raakt. Daarnaast kun je er ook nog een stylus bijkopen, zodat de bediening iets gemakkelijker gaat. Naast de bovengenoemde producten zijn er nog veel meer artikelen die een tablet gebruiksvriendelijker en leuker maken.

Computer vernielen

Computervirus

Computer hoofd

Onze partners