Laptops

Geplaatst op: 21-01-2013

Veel mensen willen meer dan alleen een desktop computer. Dit komt doordat mensen ook op andere plaatsen gebruik willen maken van de computer. Daarom zijn er speciale draagbare computers ontwikkeld, ofwel de laptops en notebooks. Deze laptops en notebooks kun je overal mee naartoe nemen, aangezien ze uit 1 stuk bestaan en een stuk lichter zijn dan desktop computers. Deze ontwikkeling was ook wel nodig in de haastige cultuur waarin we hedendaags leven. Iedereen kan nu op elk moment werken, socializen en ontspannen. De laptop is handig om mee te nemen, aangezien je deze kunt dichtklappen, waardoor het weinig ruimte in gebruik neemt. Ook weegt een laptop of notebook normaal gesproken tussen de 1,5 en 4 kilo.

Verschil tussen een laptop en een notebook

Het verschil tussen een laptop en een notebook is niet duidelijk te zien. Dit komt doordat deze ook minimaal is. Zo heeft een notebook het ventilatierooster aan de onderkant zitten, terwijl een laptop deze aan de zijkant heeft zitten. Dit heeft als voordeel dat je de laptop op je schoot kunt zetten, zonder dat het warm wordt. Tegenwoordig is het echter zo dat de koelroosters bij de notebooks ook niet meer altijd aan de onderkant zitten, waardoor de verschillen nihil zijn. Veel fabrikanten en consumenten gebruiken deze twee woorden dan ook door elkaar.

Laptops worden steeds populairder

Laptops zijn de afgelopen jaren een stuk populairder geworden. Dit komt door het feit dat de hardware van een laptop nagenoeg hetzelfde is als die van een desktopcomputer. De componenten zijn weliswaar kleiner en hebben een lager energieverbruik. Doordat de laptop in feite bijna dezelfde krachtige processors hebben, wordt er verwacht dat deze in de toekomst ook vaker verkocht gaan worden dan desktopcomputers. Echter is er wel een belangrijke substituut naar voren aan het komen, namelijk de tablet. Hoe deze verschuiving zich dus gaat manifesteren is nog onduidelijk.

Computer tips

Tablets

Computer hoofd

Onze partners