Computer tips

Geplaatst op: 21-01-2013

Computers kunnen hele ingewikkelde apparaten zijn, als je er nog niet vaak mee gewerkt hebt. Vandaar dat er op deze pagina een aantal tips te vinden zijn, die ervoor zorgen dat de computer optimaal gebruikt kan worden. Deze computertips zijn niet alleen bedoeld ter verbetering van het gebruiksgemak, maar ook om de computer zo goed mogelijk te beschermen, zodat de levensduur zo hoog mogelijk is.

De belangrijkste computertips

  • Als eerste is de houding van de computergebruiker erg belangrijk. Als deze niet goed is, dan kan er op den duur RSI ontstaan. Het is belangrijk om recht voor de computer te zitten en het beeldscherm op ooghoogte te zetten. Tevens moeten de armen kunnen rusten op het bureau of op de armleuningen. Daarnaast moet je met beide voeten op de grond komen, zonder hier moeite voor te doen. Zorg er ook voor dat de muis groot genoeg is. Al deze aspecten kunnen voorkomen dat je last krijgt van bepaalde lichaamsdelen. Het belangrijkste is toch wel dat je op tijd je rust neemt en even iets anders gaat doen.
  • Zorg ervoor dat er geen vloeibare stoffen in de buurt van de computer komen. Deze kunnen schade aanbrengen aan de computer, waardoor de levensduur enorm verkort kan worden. Daarnaast kunnen kruimels en andere etenswaren die in het toetsenbord vallen ook op den duur schade aanrichten.
  • Zodra er onweer in de lucht hangt is het belangrijk dat je de computer niet gebruikt. Er kunnen namelijk onherstelbare beschadigingen plaatsvinden in de computer, waardoor hij niet meer gerepareerd kan worden.
  • Zorg ervoor dat je op tijd een back-up maakt. Dit houdt in dat je belangrijke informatie op een cd, diskette of ander netwerk zet. Als de computer dan een keer onverwachts kapot gaat, dan ben je tenminste niet alle belangrijke informatie kwijt.
  • Bij het gebruik van een computer is het belangrijk dat er genoeg licht in de ruimte is, zodat je niet hoeft te turen. Dit is beter voor je ogen en zorgt ervoor dat ze niet vermoeid raken en mogelijk beschadigingen oplopen.
  • Installeer en download geen programma's die je niet vertrouwt. Hier kunnen namelijk schadelijke bestanden opzitten, die jouw computer ernstige schade kunnen toebrengen. Met name casino software (gokmachines, roulette, blackjack, etc) en kraak software heeft een slechte naam.
  • Zorg voor een goede antivirusscanner die ervoor zorgt dat er geen virussen ongemerkt in de computer komen.
  • Op internet zitten veel mensen. Deze hebben niet allemaal de beste bedoelingen. Het is dus erg belangrijk dat je altijd op je hoede blijft en niet zomaar alles vertrouwt. Als je iets niet vertrouwt, doe het dan ook niet. Laat geen onbekende mensen bij jouw persoonlijke gegevens en geef nooit zomaar je pincode of iets dergelijks weg via het internet.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze computertips.

Laptops

Tablets

Computer hoofd

Onze partners